Τι είναι τα Υγρά Αναπλήρωσης e-liquid;
PDF Εκτύπωση E-mail

Υγρό αναπλήρωσης / E-liquid που χρησιμοποιούνται για να παραγάγουν τον ατμό στα ηλεκτρονικά τσιγάρα πωλούνται ευρέως και ως χωριστά εμφιαλωμένα προϊόντα, για τη χρήση με της επαναληπτικής χρήσεως φίλτρα, και ως γεμισμένες εκ των προτέρων μίας χρήσης φίλτρα. Το εμφιαλωμένο υγρό πωλείται με ποικίλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του E-liquid η vape και πολλά αλλά.

Το περιεχόμενο των υγρών λύσεων ποικίλλει, αλλά οι κοινές πτυχές τους περιλαμβάνουν το ύδωρ και τις αρωματικές ουσίες σε μια βάση γλυκόλης ή γλυκερίνης προπυλενίου. Η νικοτίνη συμπεριλαμβάνεται επίσης στις λύσεις που προορίζονται για να εκπληρώσουν έναν ρόλο αντικατάστασης νικοτίνης.e-liquid

Διάφορες ποικιλίες γεύσης είναι διαθέσιμες. Κάποιες γεύσεις προσπαθούν να μοιάσουν με παραδοσιακούς τύπους τσιγάρων, όπως είναι ο κανονικός καπνός και η μέντα. Επίσης μερικές γεύσεις υποστηρίζουν ακόμη και ότι μιμούνται τα συγκεκριμένα εμπορικά σήματα τσιγάρων, όπως Marlboro ή Camel. Μια ευρεία ποικιλία  γεύσεων όπως τροφίμων πωλείται επίσης από τον παραδοσιακό (π.χ.βανίλια, καφές, κόλα) στον πιο εξωτικό (π.χ.καυτερή πιπεριά, κοτόπουλο ψητό και πολλά άλλα).

Υγρό αναπλήρωσης/ E-liquid συνήθως χρησιμοποιημένα υγροσκοπικά συστατικά περιλαμβάνουν τη γλυκόλη προπυλενίου, τη φυτική γλυκερίνη, και τη γλυκόλη πολυαιθυλενίου 400 (που πωλείται συχνά κάτω από το PG, το VG, και το PEG 400 συντμήσεων, αντίστοιχα).

Υγρά Αναπλήρωσης / E-liquid είναι διαθέσιμες σε διαφορετικές συγκεντρώσεις νικοτίνης και γεύσεις στην προτίμηση χρηστών.

Οι «χαμηλές» δόσεις της νικοτίνης τείνουν να αντιστοιχούν σε μια συγκέντρωση νικοτίνης 6-8 mg/ml

Οι «μεσαίες» ή «μέσες» δόσεις τείνουν να αντιστοιχούν σε μια συγκέντρωση νικοτίνης 10-14 mg/ml

Οι «υψηλές» δόσεις τείνουν να αντιστοιχούν σε μια συγκέντρωση νικοτίνης 16-18 mg/ml

Οι Extra high δόσεις τείνουν να αντιστοιχούν σε μια συγκέντρωση νικοτίνης 24-36 mg/ml

(χιλιοστόγραμμα της νικοτίνης ανά χιλιοστόλιτρο του υγρού)

propylene glycol

Οι πραγματικές αριθμητικές εκτιμήσεις συγκέντρωσης νικοτίνης είναι συνήθως τυπωμένες στα υγρά εμπορευματοκιβώτια ή στη συσκευασία φίλτρα. Την τυποποιημένη ml μικραίνουν σε ένα απλό mg.