Τι είναι Ηλεκτρονικό τσιγάρο
PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, ή το ε-τσιγάρο, είναι μια ηλεκτρική συσκευή που μιμείται την πράξη του καπνίσματος με την παραγωγή μιας εισπνεόμενης υδρονέφωσης που αντέχει τη φυσική αίσθηση, την εμφάνιση, και συχνά τη γεύση και την περιεκτικότητα σε νικοτίνη του εισπνεόμενου καπνού. Εν τούτοις ΔΕΝ αφήνει την μυρωδιά ενός κανονικού τσιγάρου, και δεν επιβαρύνει την υγεία όσο το κλασικό τσιγάρο. Η συσκευή χρησιμοποιεί τη θερμότητα, ή σε μερικές περιπτώσεις ultrasonic, για να ατμοποιήσει μια γλυκερίνη-βασισμένη στην υγρή  γλυκόλη προπυλενίου ή σε μια υδρονέφωση αερολύματος, παρόμοια με τον τρόπο nebulizer ο οποίος ατμοποιεί το υγρό για την εισπνοή.

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ανεξάρτητες κυλινδρικές συσκευές στο μέγεθος ενός στυλού αν και τα μεγέθη διαφέρουν  κυρίως λόγω των διαφορετικών ικανοτήτων μπαταριών. Πολλά ηλεκτρονικά τσιγάρα σχεδιάζονται για να μοιάσουν με τα πραγματικά τσιγάρα ή τα πούρα. ego-t ecig

Η αρχική δηλωμένη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι μια εναλλακτική λύση  για να κόψετε το κάπνισμα οριστικά. Δεδομένου ότι προσπαθείς να κόψεις την εμπειρία χωρίς τις πολύ μειωμένες, δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που συνδέονται συνήθως με τον καπνό τσιγάρου. Εντούτοις, ανησυχίες έχουν προκληθεί ότι η χρήση της συσκευής εγκυμονεί  κινδύνους υγείας, και ότι θα μπορούσε να απευθυνθεί στους μη καπνιστές, ειδικά παιδιά, λόγω της καινοτομίας της,όπως αρωματικές ουσίες, και ενδεχομένως υπερβολικές αξιώσεις της ασφάλειας.

Τα πιθανά οφέλη ή τα δυσμενή αποτελέσματα της ηλεκτρονικής χρήσης τσιγάρων αποτελούν ένα αντικείμενο της διαφωνίας μεταξύ των διαφορετικών οργανώσεων και των ερευνητών υγείας. Οι ελεγχόμενες μελέτες των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι λιγοστές οφειλόμενες στη σχετικά πρόσφατη εφεύρεσή τους και επόμενη ταχεία ανάπτυξη της δημοτικότητας.

Οι νόμοι που κυβερνούν τη χρήση και την πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς επίσης και οι συνοδευτικές υγρές λύσεις Υγρα Αναπληρωσης / E-liquid, ποικίλλουν αυτήν την περίοδο ευρέως, με την εκκρεμή νομοθεσία και την τρέχουσα συζήτηση σε πολλές περιοχές.